Home » Single Use Plastic

Uitleen expositie Single Use Plastic 

We kunnen er niet om heen - plastic zit in een verdomhoekje. Maar is plastic slecht? Of de manier waarop we er mee omgaan? In deze reizende expositie ziet u een aantal voorwerpen voor eenmalig gebruik (single use plastics) die per juli 2021 verboden zijn. Juist deze voorwerpen worden verboden omdat ze veel worden gevonden langs stranden en ze makkelijk te voorkomen zijn. Ik fotografeerde de voorwerpen op zo'n manier dat de kijker aan het denken wordt gezet.    

Momenteel is de expositie te zien op de Campus in Utrecht, waar in de maand oktober de circulaire economie centraal staat. De hogeschool gebruikt deze expositie om haar studenten, bezoekers en docenten te informeren over kunststof en het gebruik ervan. Daarna gaan de foto's naar Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden in Houten om aandacht te vragen voor het voorkomen van zwerfvuil en plastic soep. Wilt u gebruik maken van de expositie? Dat kan! Deze is gratis te leen. Neem voor meer informatie contact op via het contactformulier.

De expositie is mede mogelijk gemaakt door Rijkswaterstaat.

Voorwaarden en informatie 

  • De expositie bestaat uit acht foto's, afmeting 70 x 50 cm, afgedrukt op dibond en voorzien van een ophangmogelijkheid. De foto's kunnen ook op schildersezels worden getoond. Deze worden meegeleverd indien gewenst.  
  • In overleg kunnen foto's worden gebracht/gehaald of per koerier worden verzonden. De kosten daarvan komen voor rekening van de organisatie.  
  • Naast de foto's wordt achtergrondinformatie aangeleverd die aangevuld kan worden met informatie vanuit de organisatie (waarom een SUP regeling en waarom deze foto's?).
  • Publiciteit wordt in overleg gegenereerd vanuit de organisatie en/of vanuit Johanna Minnaard Fotografie.    
  • De foto's kunnen gratis worden geleend met een maximum van 6 weken. Heeft u andere wensen, in overleg is veel mogelijk!
  • Op de foto's zelf zit auteursrecht en mogen niet zonder toestemming worden gepubliceerd.
  • Wilt u de foto's in eigen bezit? Neem contact op via het contactformulier

In het nieuws

- Augustus 2021 te gast bij Omroep Zeeland, programma Zeeland wordt wakker, voor een toelichting op de SUP expositie in het Topshuis bij de Oosterscheldekering. 

JOHANNA MINNAARD IN IJMUIDER COURANT 1 1
PDF – 1,5 MB 148 downloads
Reizende Fotoexpositie SUP Van Johanna Minnaard In I Jmuiden Persbericht 1
PDF – 147,0 KB 145 downloads