Home » Single Use Plastic

Uitleen expositie Single Use Plastic 

We kunnen er niet om heen - plastic zit in een verdomhoekje. Maar is plastic slecht? Of de manier waarop we er mee omgaan? In deze reizende expositie ziet u een aantal voorwerpen voor eenmalig gebruik (single use plastics) die per juli 2021 verboden zijn. Juist deze voorwerpen zijn verboden omdat ze veel worden gevonden langs stranden. Ik fotografeerde de voorwerpen op zo'n manier dat de kijker aan het denken wordt gezet.    

De expositie reist rond en was te zien bij BRAK! IJmuiden, Hogeschool Utrecht, Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden in Houten, provinciehuis Arnhem, Radboud Universiteit Nijmegen en Museum Brug van Vroenhoven, net over de grens bij Maastricht. Momenteel is de expositie in het Topshuis bij de Oosterscheldekering. Iedere organisatie vult de expositie aan met activiteiten zoals een opruimactie, fotowedstrijd, lezing of projectonderwijs. Ik denk graag mee over mogelijkheden, zoals het verzorgen van een workshopWilt u gebruik maken van de expositie? Dat kan! Deze is gratis te leen. Neem contact op via het contactformulier.

De expositie is mede mogelijk gemaakt door Rijkswaterstaat. 

Voorwaarden en informatie 

  • De expositie bestaat uit acht foto's, afmeting 70 x 50 cm, afgedrukt op dibond. De foto's worden getoond op meegeleverde schildersezels.
  • Is er weinig ruimte beschikbaar? Kies dan voor de optie om de foto’s op te hangen aan de muur (IXXI systeem). Totale afmeting is 160 x 80 cm. 
  • De expositie wordt gebracht, ingericht en opgehaald. De transportkosten worden in rekening gebracht, aan het uitlenen zelf zijn geen kosten verbonden.   
  • Bij de foto's zit achtergrondinformatie die aangevuld kan worden met eigen informatie vanuit de organisatie.
  • Publiciteit wordt in overleg gegenereerd vanuit de organisatie en/of vanuit Johanna Minnaard Fotografie.    
  • De foto's kunnen gratis worden geleend met een maximum van 8 weken. Heeft u andere wensen, of wilt u de expositie combineren met een workshop, kan dat. In overleg is veel mogelijk!
  • Op de foto's zelf zit auteursrecht en mogen niet zonder toestemming worden gepubliceerd.
  • Wilt u de foto's in eigen bezit? Neem contact op via het contactformulier

In het nieuws

Te gast bij Omroep Zeeland, voor toelichting op SUP expositie in het Topshuis, Oosterscheldekering

Filmpje Brug van Vroenhoven tbv museum en Lives project schone rivieren. 

2021 Flyer Tentoonstelling SUP Museum Brug van Vroenhoven
PDF – 482,5 KB 109 downloads
2022 Persbericht SUP Expo Brug Van Vroenhoven
PDF – 549,1 KB 100 downloads
Reizende Fotoexpositie SUP Van Johanna Minnaard In I Jmuiden Persbericht 1
PDF – 147,0 KB 344 downloads
Johanna Minnaard IJMUIDER COURANT
PDF – 1,5 MB 368 downloads