Uitleen expositie Single Use Plastic 

We kunnen er niet om heen - plastic zit in een verdomhoekje. Maar is plastic slecht? Of de manier waarop we er mee omgaan? In deze reizende expositie ziet u een aantal voorwerpen voor eenmalig gebruik (single use plastics) die per juli 2021 verboden zijn. Juist deze voorwerpen zijn verboden omdat ze veel worden gevonden langs stranden. Ik fotografeerde de voorwerpen op zo'n manier dat de kijker aan het denken wordt gezet.    

De expositie is te leen en wordt ingezet door organisaties en bedrijven die aandacht willen vragen voor dit thema. Ik denk graag mee over aanvullende activiteiten zoals een fotoworkshop of op welke manier de expositie kan worden gekoppeld aan projecten of beleid.

Vanaf half september is de expositie te zien in het nieuwe gemeentehuis van Voorst. Fotocollectief Twello verdiepte zich ook in het thema en deze unieke samenwerking resulteert in een bijzondere expositie over plastic.

Wilt u gebruik maken van de expositie? Dat kan! Neem contact op via het contactformulier. 

De expositie is mede mogelijk gemaakt door Rijkswaterstaat. 

Voorwaarden en informatie 

  • De expositie bestaat uit acht foto's, afmeting 70 x 50 cm, afgedrukt op dibond. De foto's worden getoond op meegeleverde schildersezels. Achtergrondinformatie zit er bij en kan worden aangevuld met informatie vanuit de organisatie.
  • De expositie wordt gebracht, ingericht en opgehaald. De transportkosten worden in rekening gebracht, aan het uitlenen zelf zijn geen kosten verbonden.   
  • Is er weinig ruimte beschikbaar? Of wilt u de foto's op ander materiaal gedrukt of met een andere afmeting? Neem contact op over de mogelijkheden.  
  • Wilt u de expositie combineren met een workshop of teamtraining? Dat kan! In overleg is veel mogelijk!
  • Publiciteit wordt in overleg gegenereerd vanuit de organisatie en/of vanuit Johanna Minnaard Fotografie.     
  • Op de foto's zelf zit auteursrecht en mogen niet zonder toestemming worden gepubliceerd.

In het nieuws

De expositie was eerder te zien bij museum BRAK! in IJmuiden, Hogeschool Utrecht, Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden in Houten, provinciehuis Arnhem, Radboud Universiteit Nijmegen, de Oosterscheldekering en Museum Brug van Vroenhoven, België. 

augustus 2021 te gast bij Omroep Zeeland, voor toelichting op SUP expositie in het Topshuis, Oosterscheldekering

Filmpje Brug van Vroenhoven tbv museum en Lives project schone rivieren. 

2021 Flyer Tentoonstelling SUP Museum Brug van Vroenhoven
PDF – 482,5 KB 167 downloads
2022 Persbericht SUP Expo Brug Van Vroenhoven
PDF – 549,1 KB 163 downloads
Reizende Fotoexpositie SUP Van Johanna Minnaard In I Jmuiden Persbericht 1
PDF – 147,0 KB 421 downloads
Johanna Minnaard IJMUIDER COURANT
PDF – 1,5 MB 459 downloads