Home » Single Use Plastic

Uitleen expositie Single Use Plastic 

We kunnen er niet om heen - plastic zit in een verdomhoekje. Maar is plastic slecht? Of de manier waarop we er mee omgaan? In deze reizende expositie ziet u een aantal voorwerpen voor eenmalig gebruik (single use plastics) die per juli 2021 verboden zijn. Juist deze voorwerpen worden verboden omdat ze veel worden gevonden langs stranden en ze makkelijk te voorkomen zijn. Ik fotografeerde de voorwerpen op zo'n manier dat de kijker aan het denken wordt gezet.    

Momenteel is de expositie te zien bij Museum Brug van Vroenhoven in Riemst, net over de grens bij Maastricht. De expositie was eerder te zien bij BRAK! IJmuiden, het Topshuis bij de Oosterscheldekering, Hogeschool Utrecht en Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden in Houten. Iedere organisatie vult de expositie aan met eigen activiteiten zoals een opruimactie, fotowedstrijd, lezing of projectonderwijs. Ik denk graag mee over mogelijkheden.

Wilt u gebruik maken van de expositie? Dat kan! Deze is gratis te leen. Neem voor meer informatie contact op via het contactformulier.

De expositie is mede mogelijk gemaakt door Rijkswaterstaat. 

Voorwaarden en informatie 

  • De expositie bestaat uit acht foto's, afmeting 70 x 50 cm, afgedrukt op dibond en voorzien van een ophangmogelijkheid. De foto's kunnen ook op schildersezels worden getoond. Deze worden meegeleverd.  
  • In overleg kunnen foto's worden gebracht/gehaald of per koerier worden verzonden. De kosten daarvan komen voor rekening van de organisatie.  
  • Bij de foto's zit achtergrondinformatie die aangevuld kan worden met informatie vanuit de organisatie.
  • Publiciteit wordt in overleg gegenereerd vanuit de organisatie en/of vanuit Johanna Minnaard Fotografie.    
  • De foto's kunnen gratis worden geleend met een maximum van 8 weken. Heeft u andere wensen, of wilt u de expositie combineren met een workshop, kan dat. In overleg is veel mogelijk!
  • Op de foto's zelf zit auteursrecht en mogen niet zonder toestemming worden gepubliceerd.
  • Wilt u de foto's in eigen bezit? Neem contact op via het contactformulier

In het nieuws

Augustus 2021 te gast bij Omroep Zeeland, programma Zeeland wordt wakker, voor een toelichting op de SUP expositie in het Topshuis bij de Oosterscheldekering. 

2021 Flyer Tentoonstelling SUP Museum Brug van Vroenhoven
PDF – 482,5 KB 1 download
2022 Persbericht SUP Expo Brug Van Vroenhoven
PDF – 549,1 KB 0 downloads
Johanna Minnaard IJMUIDER COURANT
PDF – 1,5 MB 217 downloads
Reizende Fotoexpositie SUP Van Johanna Minnaard In I Jmuiden Persbericht 1
PDF – 147,0 KB 204 downloads