Home » Single Use Plastic

Uitleen expositie Single Use Plastic 

We kunnen er niet om heen - plastic zit in een verdomhoekje en komt daar maar lastig uit. Maar is plastic slecht? Of de manier waarop we er mee omgaan? In deze reizende expositie expositie ziet u een aantal voorwerpen voor eenmalig gebruik (single use plastics) die per juli 2021 verboden zijn. Juist deze voorwerpen worden verboden omdat ze veel worden gevonden langs stranden en ze makkelijk te voorkomen zijn. Ik fotografeerde de voorwerpen op zo'n manier dat de kijker aan het denken wordt gezet.    

Momenteel is de expositie te zien in het Topshuis bij de Oosterscheldekering. Een plek waar evenementen worden georganiseerd en waar tot voor kort single use plastics werden gebruikt. De locatie sluit goed aan bij het doel van het verbod, een schone Oosterschelde en Noordzee.

In oktober 2021 hangen de foto's op de Campus in Utrecht, waar de circulaire economie die maand centraal staat. Daarna gaan ze naar Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden in Houten, om aandacht te vragen voor het voorkomen van zwerfvuil en plastic soep. Wilt u gebruik maken van de expositie? Dat kan! Deze is gratis te leen. Neem voor meer informatie contact op via het contactformulier.

De expositie is mede mogelijk gemaakt door Rijkswaterstaat.

Voorwaarden en informatie 

  • De acht foto's, afmeting 70 x 50 cm, zijn afgedrukt op dibond en voorzien van een ophangmogelijkheid. De foto's kunnen ook op schildersezels worden getoond. Deze worden meegeleverd indien gewenst.  
  • In overleg kunnen foto's worden gebracht/gehaald of per koerier worden verzonden. De kosten daarvan komen voor rekening van de organisatie.  
  • Naast de foto's wordt achtergrondinformatie aangeleverd die aangevuld kan worden met informatie vanuit de organisatie (waarom een SUP regeling en waarom deze foto's?).
  • Publiciteit wordt gegenereerd vanuit de organisatie of vanuit mij. Dit gaat uiteraard in overleg.   
  • De foto's kunnen gratis worden geleend met een maximum van 6 weken. Heeft u andere wensen, in overleg is veel mogelijk!
  • Op de foto's zelf zit auteursrecht en mogen niet zonder toestemming worden gepubliceerd.
  • De foto's kunnen worden gekocht in zowel hoge als lage resolutie voor eigen gebruik. Ook kunnen de foto's als serie of per stuk worden afgedrukt op verschillende materialen en in diverse maten. Kiest u voor deze optie? Neem voor informatie contact op via het contactformulier

In het nieuws

JOHANNA MINNAARD IN IJMUIDER COURANT 1 1
PDF – 1,5 MB 127 downloads
Reizende Fotoexpositie SUP Van Johanna Minnaard In I Jmuiden Persbericht 1
PDF – 147,0 KB 128 downloads