Conceptuele fotografie

Beeldconcepten uitwerken in opdracht of in vrij werk, dat is het beste wat er is. 

Schilderen met licht

Door anders om te gaan met sluitertijden en te letten op lichtinval, vlakverdeling en compositie, ontstaan mooie sfeerbeelden. Het lijkt bijna een schilderij 

Turning Tides 

Het afstudeerwerk van Jeanine van der Linde aan D'academie in Vlaanderen gaat over de plastic soep. Ik verbeelde haar verhaal in fotografie. De kwetsbaarheid van de natuur en het machteloze gevoel rond vervuiling is terug te zien in lichaamshouding in combinatie met de objecten. Zoals het koesteren van de oester, het vastklampen aan de meerpaal of het bijna letterlijk verstikkende gevoel van haren om het gezicht. De foto’s zijn aan het Zeeuwse strand genomen omdat de sieraden zijn geïnspireerd op gevonden voorwerpen langs het water. Het project is op diverse locaties geëxposeerd en in boekvorm beschikbaar.

Model; Lotte Beek.

50 jaar in jarig Ermelo

Ermelo bestond 50 jaar in 2022. Iedere maand portretteerde en interviewde ik een inwoner van Ermelo die in die maand 50 werd. Wat is er zo speciaal aan hem/haar en Ermelo? Het werd gepubliceerd en geëxposeerd in het gemeentehuis.

Cultuurnota Ermelo 2021-2024

In opdracht van de gemeente Ermelo maakte ik foto's voor de cultuurnota 2021-2024. De kunstvormen dans, poëzie en muziek staan centraal. De foto's zijn genomen op bekende locaties die behoren tot het erfgoed van Ermelo. Op die manier is de verbinding gelegd tussen heden en verleden. De bijpassende dichtregels in de foto zijn van Sarah Scholts (dorpsdichter). De foto’s zijn te zien in theater de Dialoog in Ermelo.

#Raamstaren

We kunnen alles zien maar kijken we echt? Dat is de insteek van #Raamstaren. 100 keer fotografeerde ik mijn uitzicht. Waar was ik op dat moment? Wat zag ik en wat wilde ik zien? Een aantal foto's vind je in de banner en de rest staat op Instagram, Op verzoek ben ik weer gestart met dit project, kijk je mee?  

Uit de keuken(kunst)

Door keukenvoorwerpen in verschillende posities te draaien ten opzichte van de lichtbron ontstaan verrassende vormen in de slagschaduw. Als collage of als losse foto staan ze prachtig in een moderne keuken. Informeer naar de mogelijkheden via het contactformulier.

Wie zag ooit witte pauwen?

Voor de gedichtenbundel ‘Wie zag ooit witte pauwen’ (2019) verzorgde ik de fotografie. De foto's versterken de verschillende thema’s van de gedichten. Het resultaat is een bundel met meer dan 60 gedichten over Ermelo van bekende en minder bekende schrijvers. De bundel is aan te vragen via het contactformulier.

Nostalgie en big business

Opgegroeid op het Zeeuwse platteland kwam ik in aanraking met beroepen die tegenwoordig ambachten worden genoemd. Wat is er van die beroepen overgebleven? Ik fotografeerde twee bedrijfsprocessen: een klompenmakerij en een smidse. Beide bedrijven bestaan nog. De ene hobbymatig, de ander uitgegroeid tot een toeristische attractie. 

Mooi Ermelo in Beeld 

Voor het project Mooi Ermelo in Beeld (2018) verzorgde ik de fotografie voor de rubriek 'aan tafel met' waarin professionals uit het buitengebied werden geïnterviewd. Het resultaat is een fotoboek, te koop bij de lokale VVV. 

Knuffels

Bijna iedereen heeft er wel een (gehad). Vaak liggen ze versleten op zolder. Door knuffels te portretteren komen herinneringen tot leven. Een mooi cadeau voor een huwelijk, geboorte of jubileum. Vul het contactformulier in voor meer informatie