Home » Conceptuele fotografie

Conceptuele fotografie

Beeldconcepten uitwerken erg fijn om te doen! Kijk ook in de banner voor inspiratie.

Turning Tides 

Voor het afstudeerwerk van Jeanine van der Linde aan D'academie in Vlaanderen, zette ik haar verhaal van sieraden om naar beeld.

In dit beeldconcept is de persoon drager van de objecten, waarbij het gezicht niet of nauwelijks is te zien. De kwetsbaarheid van de natuur en het machteloze gevoel rond de vervuiling ervan uit zich in lichaamshouding in combinatie met de objecten. Zoals  het koesteren van de oester, het vastklampen aan de meerpaal of het bijna letterlijk verstikkende gevoel van de haren om het gezicht. De foto’s zijn aan het Zeeuwse strand genomen omdat de sieraden zijn geïnspireerd op gevonden voorwerpen langs het water. Model; Lotte Beek.

Cultuurnota Ermelo 2021-2024

In opdracht van de gemeente zijn foto's voor de cultuurnota 2021-2024. De kunstvormen dans, poëzie en muziek staan in de foto's centraal. De foto's zijn genomen op bekende locaties die behoren tot het erfgoed van Ermelo. Op die manier is de verbinding gelegd tussen heden en verleden. De bijpassende dichtregels in de foto zijn van Sarah Scholts (dorpsdichter).

Uit de keuken(kunst)

Door keukenvoorwerpen in verschillende posities te draaien ten opzichte van de lichtbron ontstaan verrassende vormen in de slagschaduw. Als collage of als losse foto staan ze prachtig in een moderne keuken. Informeer naar de mogelijkheden via het contactformulier.

Knuffels

Bijna iedereen heeft er wel een (gehad). Vaak liggen ze versleten op zolder. Door knuffels te portretteren komen herinneringen tot leven. Een mooi cadeau voor een huwelijk, geboorte of jubileum. Haal jouw knuffel van zolder en vul het contactformulier in voor meer informatie

Wie zag ooit witte pauwen?

Voor de gedichtenbundel ‘Wie zag ooit witte pauwen’ verzorgde ik de fotografie. De foto's versterken de verschillende thema’s van de gedichten. Het resultaat is een prachtige bundel met meer dan 60 gedichten over Ermelo van bekende en minder bekende schrijvers. De bundel is voor 17, 95 euro verkrijgbaar via diverse boekhandels of aan te vragen via het contactformulier.

#Raamstaren

We kunnen alles zien maar kijken we goed? Dat is de insteek van #Raamstaren. 100 keer fotografeerde ik mijn uitzicht. Waar was ik op dat moment? Wat zag ik en wat wilde ik zien? Een aantal foto's vind je in de banner en de rest staat op Instagram, Kijk je mee?  

Mooi Ermelo in Beeld 

Met veel plezier werkte ik mee aan het project Mooi Ermelo in Beeld. Ik verzorgde de fotografie voor de rubriek 'aan tafel met' waarin professionals uit het buitengebied werden geïnterviewd. Het resultaat is een fotoboek, te koop bij lokale boekhandels en VVV (9,95 euro).

Nostalgie en big business

Opgegroeid op het Zeeuwse platteland kwam ik in aanraking met beroepen die tegenwoordig ambachten worden genoemd. Wat is er van die beroepen overgebleven? Ik fotografeerde als afstudeerproject twee bedrijfsprocessen. Het beroep van smid werd door mijn voorouders uitgeoefend. Beide bedrijven bestaan nog. De ene hobbymatig, de ander uitgegroeid tot een toeristische attractie. 

Uitleen expositie Single Use Plastic (SUP)

Deze expositie is gemaakt om de kijker aan het denken te zetten over SIngle Use Plastic (SUP). De expositie is gratis te leen. Meer informatie .